May 04, 2015

Novartis, Bir Dilek Tut, Make-A-Wish® Türkiye ile işbirliğinde 4 ilde gerçekleştirdiği etkinliklerle dilek çocuklarının hayallerini gerçekleştirdi. Novartis Gönüllüler Günü kapsamında yapılan etkinliklerde 4 minik hayal ettiği dizüstü bilgisayarlara ve mutlulukla uyuyacakları yatak odalarına kavuştu.

Novartis’in her yıl çalışanları ile gerçekleştirdiği “Gönüllüler Günü” bu yıl da Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye işbirliği ile kutlandı. 20-24 Nisan tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep’te Novartis çalışanlarından oluşan gönüllülerin katılımıyla yapılan etkinliklerde dilek çocuklarının hayalleri gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında 4 dilek çocuğu en büyük hayalleri olan dizüstü bilgisayarlarına ve yatak odalarına kavuştular. Ailesi ve Novartis gönüllüleri ile bütün bir günü keyiflerince geçiren, en sevdikleri yemekleri yiyip, en sevdikleri oyunları oynayan dilek çocukları unutamayacakları bir gün yaşadılar. 18 Novartis gönüllüsü, 4 farklı şehirde gerçekleşen etkinlikler boyunca çocukların yanlarından ayrılmayarak onları mutlu etmek için çalıştı. 

Novartis’in bulunduğu tüm ülkelerde gerçekleştirilen Gönüllüler Günü etkinlikleri, 1996 yılında Ciba ve Sandoz şirketlerinin birleşerek Novartis’i oluşturması vesilesi ile kutlanıyor. Bu yıl 19. kez kutlanan Gönüllüler Gününe 55 ülkeden 24 binin üzerinde Novartis çalışanı katılım sağlayarak toplumsal bir projeye destek oldular. Novartis Türkiye son beş yıldır Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye ile dilek çocuklarının hayallerini gerçekleştiriyor.

Bir Dilek Tut Derneği Hakkında

Bir Dilek Tut Derneği, 2000 yılından beri 3-18 yaş arası hayati tehlike taşıyan hastalıklarla savaşan çocukların bir dileğini yerine getirerek onlara yaşama gücü, umut ve mutluluk vermek, aynı zamanda bu zorlu süreçte maddi ve manevi olarak yıpranan ailelerine dayanma gücü sağlamaktadır. Dernek, 2009 yılından beri, dünyanın en büyük dilek gerçekleştirme organizasyonu Make-A-Wish® Uluslararası Vakfı’nın Türkiye temsilcisidir. 1980 yılında aynı amaçla kurulan Make-A-Wish® Uluslararası Vakfı, beş kıtada 47 farklı ülkede bulunan, dünya çapındaki en büyük dilek gerçekleştirme organizasyonudur. www.birdilektut.org

Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Yalnız sağlık alanında faaliyet gösteren Novartis; yenilikçi ilaçlar, jenerik ilaçlar ve göz sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2014 yılında Grubun devam eden operasyonlarında 58 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken bunun yaklaşık 9,9 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis Grubu firmaları dünya çapında 180’in üzerinde ülkede faaliyet göstermekte yaklaşık 120.000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 2300 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim pazarlama, ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis’in, biri hammadde olmak üzere 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr/

* Bu sayfa 04.05.2015 tarihinde güncellenmiştir.