Eyl 16, 2015

Novartis tarafından her yıl biyoteknoloji alanında başarılı yüksek lisans ve doktora öğrencilerini bir araya getiren BioCamp Uluslararası Biyoteknoloji Liderlik Kampı, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 24 ülkeden 70 öğrencinin katılımıyla İsviçre’nin Basel kentinde gerçekleşti. BioCamp’e katılan öğrenciler Novartis yetkilileri ile fikir alışverişi yapma fırsatı bulurken, biyoteknoloji ve yaşam bilimleri alanlarındaki yenilikler konusunda bilgi edindi.

Novartis’in, biyoteknoloji alanında yetenek ve birikimini artırmayı hedefleyen başarılı yüksek lisans ve doktora öğrencileri için düzenlediği BioCamp Uluslararası Biyoteknoloji Liderlik Kampı bu yıl da İsviçre’nin Basel kentinde bulunan son teknolojiye sahip Novartis genel merkezinde düzenlendi.

Türkiye’nin de içinde bulunduğu 24 ülkenin önde gelen üniversitelerinden seçilen 70 öğrenci ile biyoteknoloji ve iş uzmanlarını bir araya getiren üç günlük seminer boyunca öğrenciler, Novartis üst düzey yetkilileri ile fikir alışverişi yapma fırsatı buldu. Sağlık endüstrisinde inovasyona odaklanılan seminerlerde öğrencilere biyoteknoloji ve yaşam bilimleri sektörlerindeki yenilikler, fırsatlar ve zorluklar konusunda bilgi aktarıldı. Şirketin ilaç geliştirme yaklaşımına yön veren bilim adamları ve yöneticilerle görüşen öğrenciler, vaka çalışmaları yaparak sektörü daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Kamp kapsamında öğrenciler, Novartis CEO’su Joseph Jimenez, Novartis Biyomedikal Araştırmalar Enstitüsü (NIBR) Başkanı Dhavalkumar D. Patel, Novartis İnsan Kaynakları Global Başkanı Steven Baert, Novartis Sürdürülebilir Kalkınma Vakfı Başkanı Dr. Ann Aerts gibi şirketin üst düzey yetkilileriyle bir araya geldi.

biocamp-2015
biocamp-2015
biocamp-2015

“Farklılıkların en büyük zenginlik olduğunu gördük”

Bu yıl BioCamp’e Türkiye’yi temsilen, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Biyoteknoloji doktora öğrencisi Hasan Akbaba ve Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Bölümü doktora öğrencisi Kerem Buran katıldı.

Novartiste çalışan bilim insanlarıyla tanışmanın ve onlarla fikir alışverişinde bulunmanın genç bir bilim insanı için harika bir deneyim olduğunu belirten Kerem Buran; “BioCamp süresince dünyanın dört bir yanından gelen farklı alanlardan, farklı kültürlerden insanlarla tanışma fırsatı buldum. Onların tecrübe, bilgi ve birikimlerinden edindiğim fikirlerle kariyerime daha iyi yön verebileceğimi düşünüyorum. Sadece laboratuvar çalışmasından ziyade şirket kültür ve çalışma disiplinini de yerinde tecrübe etme şansı elde ettim. Kariyerinin başındaki genç araştırmacı arkadaşlarım için eşsiz bir deneyim olacağını düşünüyor ve ülkemizdeki gençlerin katılmasını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

En büyük zenginliğin farklılıklar olduğunu BioCamp’te açık bir şekilde gördüğünü belirten Hasan Akbaba ise; “24 farklı ülkeden 70 katılımcı ile yapılan bu etkinlikte fikir paylaşımının önemini, bölüştükçe azalmayan aksine artan tek şeyin bilgi olduğunu gördük. Grup çalışmaları, alanında uzmanlaşmış ve başarılarını en üst düzeye ulaştırmış insanların söyleşileri ve Novartis uzmanlarının sorularımızı yanıtladığı çeşitli etkinliklere katıldık. Çok iyi planlanmış bir program dâhilinde sıkı çalıştık” dedi. Tüm bu çalışmaların yanı sıra çok da eğlendiklerini belirten Akbaba; “Birçok yeni arkadaşlıklar kurduk, yeni insanlar tanıyıp farklı kültürlerden farklı kişilikte insanların hayat görüşlerini öğrendik, eczacılık ve biyoteknolojinin geleceği hakkında sohbetler ettik. Belki de yıllar boyu sürecek ortaklıkların temellerini attık. BioCamp 2015’de öğrendiğim en önemli ders ise sevdiğimiz ve yaparken eğlendiğimiz işi yapmaya devam etmemiz oldu. Ancak o zaman hem mutlu hem de başarılı olabileceğimizi anladım” diyerek BioCamp hakkındaki görüşlerini ifade etti.

BioCamp hakkında

11 yıl önce ilk defa Tayvan’da düzenlenen BioCamp, gittikçe gelişerek dünyanın her yanından bilim ve işletme öğrencilerinin rekabetin son derece çetin olduğu bir iş çevresinde öğrenmek, fikir alışverişinde bulunmak ve birlikte çalışmak için bir araya geldikleri uluslararası bir platform haline geldi. Daha önce Tokyo, Hong Kong ve Massachusetts Cambridge kentlerinin ev sahipliği yaptığı BioCamp etkinliği bu yıl dördüncü kez Novartis’in İsviçre’nin Basel kentinde bulunan en son teknolojiye sahip global genel merkezinde düzenleniyor. BioCamp’ın 2004 yılında ilk kez düzenlenmesinden bu yana Novartis 800’e yakın başarılı lisansüstü öğrenciyi yaşam bilimleri ve girişimcilikle tanıştırdı.

Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Yalnız sağlık alanında faaliyet gösteren Novartis; yenilikçi ilaçlar, jenerik ilaçlar ve göz sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2014 yılında Grubun devam eden operasyonlarında 58 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken bunun yaklaşık 9,9 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis Grubu firmaları dünya çapında 180’in üzerinde ülkede faaliyet göstermekte yaklaşık 120.000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 2300 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim pazarlama, ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis’in, biri hammadde olmak üzere 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr

* Bu sayfa 04.05.2015 tarihinde güncellenmiştir.