Mar 06, 2015

Novartis’in ilaç sektöründe bir ilke imza atarak yayınladığı dijital dergi iMag, yeni sayısında “Deri Hastalıkları” ana başlığı altında sedef (psöriais) ve kurdeşen (ürtiker) hastalıklarına odaklanıyor. Bir tablet uygulaması olan Novartis iMag her sayıda yepyeni konular ve hastalıklarla ilgili merak edilenler hakkında detaylı ve kapsamlı bilgi aktarımı sağlıyor. Görsel ve videolarla desteklenen dergide, Novartis’ten haberler, eğitim yazıları, seyahat notları, yemek tarifleri ve şehirdeki aktivitelerle ilgili bilgilere de erişilebiliyor.

İlaç sektöründe bir ilk olan Novartis iMag’in yeni sayısı tablet kullanıcılarına sunuldu. Bir dijital dergi olan ve her sayısında farklı bir terapötik alanla ilgili uzman görüşlerine, hastalığın aşamalarına, tanı ve tedavi süreçlerine, hastaların yaşam hikâyelerine kolay ve farklı bir tasarımla ulaşılmasını sağlayan iMag tablet uygulaması hastalıklarla ilgili merak edilenler hakkında detaylı ve kapsamlı bir bilgi aktarımı sağlamaya devam ediyor.

Dördüncü sayısı yayınlanan Novartis iMag, bu sayısında “Deri Hastalıkları” ana başlığı altında halk arasında sedef olarak bilinen psoriasis ve halk arasında kurdeşen olarak bilinen kronik idiyopatik ürtiker (KİÜ) hastalıklarına odaklanıyor. Dergide hastalıkların tanımı, bulguları, nedenleri, görülme sıklığı, günlük yaşama etkileri, tanısı ve tedavisi konusunda detaylı bilgiler aktarılıyor. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Psoriasis Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Gürer’in sedef hastalığını anlattığı dergide Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan ise kronik idiyopatik ürtiker hastalığı konusunda güncel bilgileri aktarıyor. Sedef Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yıldırım ise hastaların gözüyle sedefle yaşamanın nasıl bir deneyim olduğunu paylaşıyor. 

Dergide ayrıca, şirket çalışanları tarafından hazırlanan; insan kaynakları, seyahat, şehir aktiviteleri ve yeme-içme gibi konularda içeriklere erişilebilirken, Novartis gündemiyle ilgili önemli gelişmeler de takip edilebiliyor.

İlaç endüstrisinde bir ilk olan Novartis iMag, dijital dergi formatında olması sebebiyle okurlara teknolojik, kolay erişilebilir ve kolay okunabilir bir araç sunuyor. Gün geçtikçe daha taşınabilir daha mobil hale gelen teknolojileri kullanarak hastaların hayatını kolaylaştırmayı ve sağlık konusundaki bilinci artırmayı hedefleyen Novartis, bu amacı gerçekleştirirken okuyucuların en kolay ve rahat takip edebileceği tasarımda ve içerikte bir dergi sunmayı amaçlıyor. İçeriği Novartis tarafından hazırlanan derginin tüm video çekimleri ve içerik geliştirme süreci de Novartis tarafından takip ediliyor. 

Çeşitli terapötik alanlarda konunun uzmanlarının görüşlerini takip etmek, hasta ve hasta yakınlarının tecrübelerine ilişkin bilgi edinmek isteyen tüm okuyucuların ücretsiz olarak edinebildiği dergi App Store ve Google Play’den indirilebiliyor. Herkesin erişim sağlayabileceği bu dergi App Store’da “Newsstand” aplikasyonu üzerinden ücretsiz olarak indirilebilirken, Android kullanıcıları Google Play Store üzerinden dergiye erişebiliyor.

Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Yalnız sağlık alanında faaliyet gösteren Novartis; yenilikçi ilaçlar, jenerik ilaçlar, göz sağlığı, koruyucu aşılar, tanı araçları ve tüketici sağlığıürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2013 yılında Grubun devam eden operasyonlarında 57,9 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken bunun yaklaşık 9.6 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis Grubu firmaları dünya çapında 140 ülkede faaliyet göstermekte yaklaşık 133,000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 2300 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim pazarlama, ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis’in, biri hammadde olmak üzere 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-trwww.alcon.com

* Bu sayfa 04.05.2015 tarihinde güncellenmiştir.