Eyl 30, 2014

Novartis Türkiye, Kurtköy Fabrikası’nın 10’uncu yılını kutladı. 1955 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Novartis, güncel olarak 4 fabrikası ve 2300 çalışanıyla ilaç sektörüne hizmet veriyor. Novartis, 10. yılını kutladığı Kurtköy Fabrikası’nın, dünya çapındaki üretim yerleri arasında 10 “Mükemmeliyet Merkezi”nden birisi olduğunu açıkladı.

novartis_kurtkoy_fabrikasi_10_yilini_kutluyor

1955 yılında Türkiye’de sağlık alanında hizmet vermeye başlayan Novartis, 2004 yılında hizmete açılan Kurtköy Fabrikası’nın 10. yılını kutluyor. İthalat ve ihracatta önemli başarılara imza atan Novartis Türkiye Kurtköy Fabrikası şirket içinde düzenlenen bir törenle 10’uncu yılını kutladı. Novartis Farmasötik Operasyonlar Direktörü Necdet Kuruoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı tören, Novartis Türkiye Ülke Başkanı Güldem Berkman’ın katılımıyla gerçekleşti.

novartis_kurtkoy_fabrikasi

Tören sırasında görüşlerini bildiren Novartis Türkiye Ülke Başkanı Güldem Berkman, “Novartis olarak 1955 yılından bu yana ülkemizde sağlık alanında 2300 çalışanımızla hizmet vermekteyiz. 1950’li yıllarda açılan Levent’teki fabrikamızla başladığımız üretim yatırımlarımız bugün 4 fabrikamız ile devam etmekte. 2004 yılında kurulan Kurtköy Fabrikamız ise Novartis’in bulunduğu ülkeler arasında,üretim alanında “10 Mükemmeliyet Merkezi”nden birisi olarak öne çıkmakta. Kurtköy Fabrikamızda ürettiğimiz ürünleri sadece Türkiye’deki hastalarımıza ulaştırmıyor, aynı zamanda 100’ü aşkın ülkeye ihraç ederek tüm dünyaya Kurtköy’den sağlık taşıyoruz. Kaliteli ürünlerimiz, büyüyen üretim hacmimiz ve artan istihdamımızla daha nice başarılar elde edeceğimize yürekten inanıyorum. Kurtköy Fabrikamızın 10. yılını kutlarken daha sağlıklı bir gelecek için emek veren tüm çalışanlarımıza içtenlikle teşekkür ediyor, başarılarımızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Novartis Türkiye Kurumsal İK Direktörü Senay Kızılkaya, Sandoz Grup Gebze 1 Fabrika Direktörü Bojan Dolenc, Sandoz Grup Gebze 2 Fabrika Direktörü Ayla Kurtuluş ve Tuzla Syntek Fabrika Direktörü Nural Urhan ve çalışanların da katıldığı törende fabrikanın başarılı çalışmalarının hatırlatılmasının ardından 10’uncu yıl pastası kesildi.

Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Yalnız sağlık alanında faaliyet gösteren Novartis; yenilikçi ilaçlar, jenerik ilaçlar, göz sağlığı, koruyucu aşılar, tanı araçları, tüketici sağlığı ve hayvan sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2013 yılında Grubun devam eden operasyonlarında 57,9 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken bunun yaklaşık 9.6 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis Grubu firmaları dünya çapında 140 ülkede faaliyet göstermekte yaklaşık 133,000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 2300 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim pazarlama, ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis’in, biri hammadde olmak üzere 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr/

* Bu sayfa 04.05.2015 tarihinde güncellenmiştir.