Ara 19, 2014

Capital Dergisi’nin her yıl yayınladığı “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasının 2014 sonuçları açıklandı. Araştırmada Novartis bu yıl da ilaç sektörünün en beğenilen şirketi seçildi.

novartis_logo

Türkiye’nin önemli ekonomi yayınlarından Capital Dergisi’nin GFK Türkiye ile 15 yıldır gerçekleştirdiği ve alanında lider firmaların değerlendirildiği “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasının 2014 sonuçları açıklandı. Türk iş dünyasının gündemini belirleyen araştırmanın bu yılki sonuçlarına göre Novartis, son iki yılda olduğu gibi bu yıl da ilaç sektörünün en beğenilen şirketi seçildi.

Şirketlerin bilgi ve teknoloji yatırımları, finansal sağlamlığı, iletişim, pazarlama yönetimi, uluslarası pazarlara entegrasyonu ve pazarlama-satış stratejileri gibi kriterleri göz önüne alınarak değerlendirildiği araştırma, iş dünyasını temsilen 650 şirketten 1620 orta ve üst düzey yöneticinin online olarak yanıtladığı anket sonuçlarına göre belirlendi. Araştırma sonucunda Türkiye’nin en beğenilen ilk 25 firması ile ilaç, kimya, finans, dayanıklı tüketim, gıda, bilişim, teknoloji gibi 38 sektörün en beğenilen ilk 3 firması belirlendi.

Türkiye’de yaklaşık 2300 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim pazarlama ve ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis, yaşam kalitesini artırmayı ve süresini uzatmayı hedefleyen çalışmalarını sürdürmektedir. İlaç, göz ürünleri, jenerik ürünler, aşı ve tanı ürünleri, reçetesiz ilaçlar ve hayvan sağlığı alanlarında çalışmalar yürüten Novartis, yenilikçi ilaç ve aşılar keşfetmenin yanında düşük maliyetli ama kaliteli jenerik ürünler de sunarak, koruyucu bakım ve tedavi alanındaki çalışmalarını gelecekte de başarıyla sürdürmeyi hedeflemektedir.

Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Yalnız sağlık alanında faaliyet gösteren Novartis; yenilikçi ilaçlar, jenerik ilaçlar, göz sağlığı, koruyucu aşılar, tanı araçları, tüketici sağlığı ve hayvan sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2013 yılında Grubun devam eden operasyonlarında 57,9 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken bunun yaklaşık 9.6 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis Grubu firmaları dünya çapında 140 ülkede faaliyet göstermekte yaklaşık 133,000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 2300 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim pazarlama, ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis’in, biri hammadde olmak üzere 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr

* Bu sayfa 04.05.2015 tarihinde güncellenmiştir.