May 02, 2014

Novartis, insan kaynakları ve yönetim danışmanlığı alanında faaliyet gösteren Aon Hewitt şirketinin 2013 yılı için gerçekleştirdiği “Best Employers 2013, Türkiye” (Türkiye En İyi İş Yerleri 2013) araştırmasında 3’üncü sırada yer aldı. Novartis bu başarısıyla Türkiye çapında en çok çalışılmak istenen ilk 3 firmadan biri oldu.

İnsan kaynakları ve yönetim danışmanlığı alanında faaliyet gösteren Aon Hewitt şirketinin 2013 yılı için gerçekleştirdiği “Best Employers 2013, Türkiye” (Türkiye’nin En İyi İş Yerleri 2013) araştırmasının sonuçları açıklandı. Türkiye’den 48 şirket ve 50.000’e yakın çalışanın katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre Novartis, Türkiye’nin en çok çalışılmak istenen ilk 3 şirketinden biri oldu. Şirket geçen yıl da aynı araştırmada dördüncü sırada yer almıştı. Çalışanların motivasyonunu ve buna bağlı olarak sağladıkları katma değeri arttıran etkenleri belirlemek amacıyla yapılan araştırmada ödül alan firmaların belirlenmesinde çalışanların şirkete bağlılığı büyük rol oynadı. Araştırmada, bağlılığın yanında “bağlı kılan liderler”, “yüksek performans kültürü”, “güçlü işveren markası” ve “sürdürülebilirlik” alanlarındaki endeksler ile üst yönetim, İK uygulamaları ve çalışanlar arasındaki uyum da incelendi.

senay_kizilkaya

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Novartis Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Dr. Senay Kızılkaya; “Bu prestijli listede yer almış olmamızı, çalışanlarımızın bizimle çalışma konusunda düşüncelerinin doğrudan bir yansıması olması bakımından çok önemli buluyoruz. Bu başarıyı elde etmemizde büyük katkıları olan tüm çalışanlarımızı kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi. Bu başarıların, şirketin yeni uygulama ve çalışmalarında çok önemli bir motivasyon sağladığını belirten Kızılkaya, “İnsan odaklı bir şirket olarak, çalışanlarımıza kariyerleri boyunca sürekli gelişim sağlayacakları fırsatlar sunmaya ve yüksek performanslı takımlar yaratmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’de yaklaşık 2300 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim, pazarlama ve ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis, yaşam kalitesini artırmayı ve süresini uzatmayı hedefleyen çalışmalarını sürdürüyor.

Ülkemizde 2006 yılından beri yapılan global araştırmaya, Türkiye pazarında iki yıldan fazla süreyle faaliyet gösteren ve çalışan sayısı 50'nin üzerinde olan tüm şirketler katılabiliyor. Katılımcılar arasında en yüksek Best Employers skoruna sahip olan 5 şirket o yılın 'En İyi İş Yeri' olarak belirleniyor.

Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Yalnız sağlık alanında faaliyet gösteren Novartis; yenilikçi ilaçlar, jenerik ilaçlar, göz sağlığı, koruyucu aşılar, tanı araçları, tüketici sağlığı ve hayvan sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2013 yılında Grubun devam eden operasyonlarında 57,9 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken bunun yaklaşık 9.6 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis Grubu firmaları dünya çapında 140 ülkede faaliyet göstermekte yaklaşık 133,000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 2300 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim pazarlama, ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis’in, biri hammadde olmak üzere 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr

* Bu sayfa 04.05.2015 tarihinde güncellenmiştir.