May 27, 2015

Novartis, Dünya MS Günü nedeniyle ‘Hayatı kolaylaştırmak için 365 gün boyunca yayınlanacak önerilerden oluşan #YaşaMSal programını www.yolarkadasimsin.com platformu üzerinden paylaşıma açtı. MS (Multipl Skleroz) hastalığı alanında araştırma ve geliştirme çalışmalarına ek olarak hasta odaklı çözümler sunan Novartis, MS’li bireyler ve yakınlarına yol arkadaşı olmaya devam ediyor.

Novartis, her yıl Mayıs ayının son Çarşamba günü olarak belirlenen Dünya MS Günü nedeniyle ‘Hayatı kolaylaştırmak için 365 gün boyunca paylaşılacak önerilerden oluşan #YaşaMSal programını başlattı. 365 gün boyunca, her gün yararlı ve günlük yaşamı kolaylaştıracak bir ipucu, fikir ya da yaratıcı bir çözümün paylaşılacağı #YaşaMSal programı www.yolarkadasimsin.com web sitesi üzerinden MS’li birey ve yakınlarının hizmetine sunuldu.

dunya_ms_gunu

‘Anahtarları birbirinden ayırmak için ne yapabilirsiniz?’, ‘Birden fazla poşeti aynı anda kolayca nasıl taşıyabilirsiniz?’, ‘Halıların kaymasını nasıl engelleyebiliriz?’ ya da ‘Tanıştığımız kişilerin isimlerini nasıl hatırlayabiliriz?’ gibi günlük yaşamla ilgili konulara ilginç ve pratik çözümler sunan '#YaşaMSal' programı Novartis Türkiye Youtube ve Twitter kanalları üzerinden de takip edilebiliyor. Programa destek olmak isteyenler #YaşaMSal etiketi ile programın tanıtım filmini, program kapsamında paylaşılan bilgileri ve kendi önerecekleri ipuçlarını #yaşaMSal etiketi ile sosyal medyada paylaşarak MS’li bireylere ve yakınlarına destek olabiliyor.

YolarkadaşıMSın Hakkında

Novartis tarafından Türkiye MS Derneği ve İzmir MS Derneği iş birliği ile hayata geçirilen ve hasta, hasta yakınları ve topluma yönelik video tabanlı bir web sitesi olan www.yolarkadasimsin.com, MS’li bireylerin öykülerini içeriyor. MS hastalığına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan platformda MS’li bireyler kendi öykülerini özel videolar aracılığıyla aktarıyor. Sitede ayrıca psikiyatrist, psikolog, avukat, beslenme, insan kaynakları ve sosyal güvenlik uzmanları gibi gönüllü profesyonellerin MS’li bireylerin yaşam mücadelelerine katkı sağlayacak önemli önerileri bulunuyor. Psikiyatrist ve psikolog, MS’li bir bireyin hasta olduğunu öğrenmesi ile başlayan psikolojik süreçlerini aktarırken, avukat hasta haklarıyla ilgili önemli bilgileri paylaşıyor. İnsan kaynakları ve sosyal güvenlik uzmanı ise hastanın çalışma koşulları ile ilgili bilmesi gerekenleri aktarıyor. Beslenme uzmanı ise MS’li bireylere en uygun olan beslenme şekillerini anlatıyor.

Yayınlandığından bu yana ‘GülüMSeten Turne’, ‘MS için Paylaşılanlar’, ‘GülüMSeten Hikayeler’ ve ‘YaşaMSanatı’ gibi bölümlerle güncellenen ve zenginleştirilen web sitesi, hasta ve yakınlarının yer aldığı 207, uzman görüşlerine yer verilen 94 ve bilgilendirici içerikli 6 olmak üzere toplam 307 video içeriyor.

Yol ArkadaşıMSın Platformu:

MS’li bireylere ve yakınlarına destek olarak hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla çeşitli projeleri bir çatı altında toplayan Yol Arkadaşım Platformu başarılarla yoluna devam ediyor. Platform çatısı altında kurulan www.yolarkadasimsin.com web sitesi, internetin ‘Oscar’ları olarak görülen Altın Örümcek Web Ödülleri’nde “Sağlık ve Sosyal Sorumluluk” alanında 2014’ün en iyi web sitesi seçildi. Proje Sağlık Gönüllüleri-Türkiye (SG-T) tarafından “Sağlık Bilinci ve Medya” ana temasıyla gerçekleşen Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde “Sağlık Bilinci Oluşturmada En Başarılı Sağlık Kuruluşu”, Türkiye Halkala İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından verilen 14’üncü Altın Pusula Ödüllerinde ise “Kurumsal Sosyal Sorumluluk – Sağlık” kategorisinde en iyi proje ödüllerine layık görüldü.

YolarkadaşıMSın ile ilgili daha fazla bilgi için:

Bilgilendirme videosu

Web Sitesi için: www.yolarkadasimsin.com

Multipl Skleroz (MS) Hakkında

Beyin ve omurilik (merkezi sinir sistemi) hastalığı olan MS, genellikle 20-40 yaşları arasında görülen ve her insanda farklı belirtilerle seyredebilen bir hastalıktır. Sinir sistemini etkilediğinden, kişinin görme, konuşma ve hareket etme gibi işlevlerini, dolayısıyla yaşamını derinden etkileyebilir. Hastalık; görme bozukluğu, güç kaybı, vücudun herhangi bir bölgesinin kısmen felç olması, ellerin titremesi, sendeleme veya denge kaybı, dilde peltekleşme gibi konuşma bozuklukları, aşırı halsizlik, yorgun hissetme, uyuşma veya karıncalanma hissi gibi belirtilerle ortaya çıkar. Belirtileri kişiden kişiye değişiklik gösterebilir ve aynı kişide zaman zaman da değişebilir. Ömür boyu süren hastalığın başlangıç belirtileri genellikle hafiftir ve tedavi edilmeden kaybolurlar. Zaman ilerledikçe bunlar daha sık ve daha ağır olabilir. Nedeni ve kesin tedavisi henüz bulunamamış olan MS hastalığı tedavisiyle ilgili dünyada araştırma ve geliştirme çalışmalarına ve yardım projelerine yüz milyonlarca dolar harcanmaktadır.

Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Yalnız sağlık alanında faaliyet gösteren Novartis; yenilikçi ilaçlar, jenerik ilaçlar ve göz sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2014 yılında Grubun devam eden operasyonlarında 58 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken bunun yaklaşık 9,9 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis Grubu firmaları dünya çapında 180’in üzerinde ülkede faaliyet göstermekte yaklaşık 120.000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 2300 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim pazarlama, ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis’in, biri hammadde olmak üzere 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr;

* Bu sayfa 04.05.2015 tarihinde güncellenmiştir.