May 27, 2015

Novartis, MS hastalığı alanında hayata geçirdiği Yol ArkadaşıMSın projesiyle, Türkiye Halka İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından ödüle layık görüldü. Bu yıl 14’üncü kez düzenlenen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’nde Novartis “Kurumsal Sosyal Sorumluluk - Sağlık ” kategorisinde en iyi proje ödülünü kazandı.

altin_pusula_turkiye_halkla_iliskiler_odulleri_toreni_toplu_gorse
novartis_altin_pusula_gorsel_tn

Novartis’in 2013 yılından bu yana MS (Multiple Skleroz) hastalığına dikkat çekmek ve MS’li birey ve yakınlarına destek olmak amacıyla yürüttüğü Yol ArkadaşıMSın projesi Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen Altın Pusula Ödülleri’nde “Kurumsal Sosyal Sorumluluk - Sağlık ” kategorisinde en iyi proje ödülüne layık görüldü. Raffles İstanbul Zorlu Center’da düzenlenen törende ödülü, Novartis Türkiye Nörobilim Bölüm Direktörü Sevilay Özdemir, Kurumsal İletişim Müdürü Tuba Sözeri ve ekibi ile Mese İletişim Danışmanlığı birlikte aldı.

Bu sene 14’üncü kez düzenlenen ve başarılı halkla ilişkiler çalışmalarını ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından verilen Altın Pusula Ödülleri’ne, toplamda 125 proje başvuruda bulundu. Halkla ilişkiler ve iletişim sektörünün uzman isimlerinden oluşan seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu belirlenen kazananlara ödülleri gecenin sunucuları Özlem Gürses ve Fatih Türkmenoğlu eşliğinde yine seçici kurul tarafından verildi. Gece, Önder Bali, Gökhan Abur, Suna Yıldızoğlu, Erbil Doğan ve Korkut Koray'dan oluşan Kargalar Kafeste grubunun konseriyle sona erdi.

Novartis tarafından MS’li bireylere ve yakınlarına destek olmak ve hastaların beklenti ve ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla hayata geçirilen Yol ArkadaşıMSın projesi, yolarkadasimsin.com, Yol ArkadaşıMSın Hasta Toplantıları, Yol ArkadaşıMSın Bir Yolculuk Kitabı, MS’le ilgili kısa bilgilendirme videoları ve GülüMSeten Turne gibi pek çok projenin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Yayınlandığından bu yana ‘GülüMSeten Turne’, ‘MS için Paylaşılanlar’, ‘GülüMSeten Hikayeler’ ve ‘YaşaMSanatı’ gibi bölümlerle güncellenen ve zenginleştirilen web sitesi, hasta ve yakınlarının yer aldığı 207, uzman görüşlerine yer verilen 94 ve bilgilendirici içerikli 6 olmak üzere toplam 307 video içeriyor. GülüMSeten Turne ise ünlü sanatçılar Dolunay Soysert, Özgür Ozan, Ferdi Akarnur, uzmanlar Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, Psikolog Serap Duygulu ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Cem Kılıç ile yolculuğuna devam ediyor.

Yol ArkadaşıMSın projesi uygulandığı ilk günden bu yana Türkan Şoray, Engin Altan Düzyatan, Altan Erkekli, Göksel Kortay, Sinan Tuzcu gibi pek çok sanatçı ve başta Türkiye MS Derneği ve İzmir MS Derneği olmak üzere, MS alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından destekleniyor.

Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Yalnız sağlık alanında faaliyet gösteren Novartis; yenilikçi ilaçlar, jenerik ilaçlar ve göz sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2014 yılında Grubun devam eden operasyonlarında 58 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken bunun yaklaşık 9,9 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis Grubu firmaları dünya çapında 180’in üzerinde ülkede faaliyet göstermekte yaklaşık 120.000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 2,300 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim pazarlama, ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis’in, biri hammadde olmak üzere 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr;

* Bu sayfa 04.05.2015 tarihinde güncellenmiştir.