May 26, 2015

Böbrek ve karaciğer naklinde uluslararası alanda tanınmış uzmanlar organ nakli konusunda gelişmeleri aktarmak ve gelecek trendlerini tartışmak amacıyla 22-23 Mayıs’ta İstanbul’da bir araya geldi. Novartis’in ev sahipliğinde yapılan toplantıya Asya, Avusturalya, Türkiye, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinden yaklaşık 400 kişi katıldı.

Böbrek ve karaciğer naklinde uluslararası alanda tanınmış uzmanlar, organ nakli (transplantasyon) konusundaki gelişmeleri aktarmak ve gelecek trendlerini tartışmak amacıyla bir araya geldi. “Transplantasyonda uzun dönem daha iyi sonuçlar için etkili de novo çözümler” başlığı altında düzenlenen toplantı, 22-23 Mayıs tarihlerinde İstanbul Hilton Bosphorus Otel’de Asya, Avusturalya, Türkiye, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinden yaklaşık 400 uzmanın katılımıyla gerçekleşti.

AMAC_Toplantisi_Gorsel_01
Toplantisi_Gorsel_02

Çeşitli workshop, panel ve bilimsel oturumların düzenlendiği toplantı kapsamında, immünsüpresyon (bağışıklık baskılama) başta olmak üzere hasta sonuçlarının iyileştirilmesine yönelik yeni ve etkili çözümlere ve hasta yönetimindeki sorunlara odaklanıldı. Dünyanın farklı ülkelerinden uzmanlara rehberlik etme amacı da taşıyan toplantı boyunca Türkiye, ABD, İspanya, Kanada, Hollanda ve Almanya’dan uzman konuşmacılar katılımcılara kendi deneyimlerini aktardı.

Florence Nightingale Hastanesi Organ Nakli Merkezi Direktörü Prof. Dr. Yaman Tokat moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda Prof. Dr. Tokat’a, Barcelona Clinic Hastanesi Nefroloji ve Üroloji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Josep Campistol ve Toronto Üniversitesi Multi-Organ Transplant (çoklu organ nakli) Program Başkanı Dr. Gary Levy eşlik etti. Tokat, toplantı sırasında organ nakli alanında günümüzdeki karşılanmamış ihtiyaçlara dikkat çekerken, Türkiye’deki gelişmelerden de bahsetti.

Organ nakli tedavisinde köklü geçmiş

Geçtiğimiz sene organ nakli alanında ilk tedavisinin 30’uncu yılını kutlayan Novartis, organ nakli tıbbını dönüştürme potansiyeline sahip hücresel tedavi materyalleri ve son teknoloji klinik araştırmalar ile mevcut ve gelecekteki karşılanmamış hasta ihtiyaçlarını ele almayı hedefliyor. Diğer taraftan çocuk hastalara yeni tedavi

seçenekleri sunmak üzere araştırma-geliştirme çalışmalarını sürdüren Novartis, bilimsel çalışmaların yanı sıra, hekimlerle ve organ nakli dernekleriyle birlikte, organ nakli ve bağışının artırılması için çok sayıda projeye destek veriyor, sosyal medyada yürüttüğü kampanyalarla organ bağışı konusunda ulusal bilinci artırmaya yönelik önemli çalışmalar yürütüyor. Sağladığı eğitim bursları ve destekleri ile uzman hekimlerin yetiştirilmesine de katkı sağlıyor. 

Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Yalnız sağlık alanında faaliyet gösteren Novartis; yenilikçi ilaçlar, jenerik ilaçlar ve göz sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2014 yılında Grubun devam eden operasyonlarında 58 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken bunun yaklaşık 9,9 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis Grubu firmaları dünya çapında 180’in üzerinde ülkede faaliyet göstermekte yaklaşık 120.000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 2300 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim pazarlama, ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis’in, biri hammadde olmak üzere 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr/

* Bu sayfa 04.05.2015 tarihinde güncellenmiştir.