Nis 17, 2014
sarinokta

Novartis-Türk Oftalmoloji Derneği işbirliği ile sarı nokta hastalığına dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen Sarı Nokta Hastalığı Kısa Film Yarışması kapsamında düzenlenen üniversite buluşmaları başladı. Bahçeşehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Arel Üniversitesi’nde, yarışma jüri üyelerinin katılımıyla yapılan söyleşiler sırasında kısa film yarışması hakkında öğrencilere detaylı bilgi verildi. 

tod

Halk arasında sarı nokta hastalığı olarak bilinen “Yaşa Bağlı Makula Dejenerasyonu” ile ilgili farkındalık yaratmak ve hastalığa dikkat çekmek amacıyla, Novartis-Türkiye Oftalmoloji Derneği işbirliği ile hayata geçirilen Sarı Nokta Hastalığı Kısa Film Yarışması hazırlıkları devam ediyor. Proje kapsamında, öğrencileri bilgilendirmek ve yarışma ile ilgili detaylı bilgi aktarmak üzere yapılan üniversite buluşmalarının ilki 25 Mart’ta Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

sarinokta

Yarışmanın jüri üyeleri olan, yönetmen Nisan Akman, yapımcı Hazer Baycan ve reklamcı Çağlar Gözüaçık’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide Sarı Nokta Hastalığı Kısa Film Yarışması hakkında öğrencilere detaylı bilgi verilirken yarışmanın, toplumda hastalık hakkında bilincin artmasına yardımcı olacağı anlatıldı.

Nisan Akman, uzun metraj ve dizi yönetmenliği üzerine tecrübelerini öğrencilerle paylaşırken, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Yapımcı Hazer Baycan ise film yapım süreci üzerine önemli bilgiler paylaştı.

İkinci buluşma, 27 Mart’ta İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Söyleşiye Nisan Akman ve Çağlar Gözüaçık konuşmacı olarak katıldı. 28 Mart’ta Marmara Üniversitesi Marmara Medya Merkezi Stüdyosu’nda gerçekleşen üçüncü söyleşi ise yarışma jüri üyelerinin yanı sıra Novartis Türkiye Grup Medikal Müdürü Dr. Serhan Sevgi’nin katılımıyla gerçekleşti. Sarı nokta hastalığıyla ilgili detaylı bilgi veren Sevgi, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Öğrencilerden büyük ilgi gören söyleşilerin bir sonraki durağı 25 Nisan tarihli Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi söyleşisi olacak.

Türk Oftalmoloji Derneği Hakkında: 

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) 1928’de kurulmuş olan ülkemizin en eski sivil toplum kuruluşlarından birisidir ve şu anda 4000 üyesi ile kendi alanındaki tek kuruluştur. TOD uzun yıllardır kurumsallaşmış yapısı ile sadece göz hekimlerinin değil, bu konuda idari makamların ve endüstrinin de halk yararına yapmış olduğu akademik ve sosyal çalışmalara etkin katkıda bulunmaktadır. Her yıl yaklaşık olarak 12 tanesi büyük olmak üzere yaklaşık 120 dolayındaki bilimsel etkinliğe öncülük eden TOD, aynı zamanda endüstri ile yaptığı işbirliği ile hekimlerin eğitiminden halkın aydınlatılması ve çeşitli hastalıklar konusunda farkındalığın artırılması konusunda da çalışmalar yürütmektedir.

Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Yalnız sağlık alanında faaliyet gösteren Novartis; yenilikçi ilaçlar, jenerik ilaçlar, göz sağlığı, koruyucu aşılar, tanı araçları, tüketici sağlığı ve hayvan sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2013 yılında Grubun devam eden operasyonlarında 57,9 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken bunun yaklaşık 9.6 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis Grubu firmaları dünya çapında 140 ülkede faaliyet göstermekte yaklaşık 133,000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 2200 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim pazarlama, ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis’in, biri hammadde olmak üzere 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr.

* Bu sayfa 04.05.2015 tarihinde güncellenmiştir.