May 07, 2014
snokta

Novartis ve Türk Oftalmoloji Derneği işbirliği ile sarı nokta hastalığına dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen Sarı Nokta Hastalığı Kısa Film Yarışması hazırlıkları devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen üniversite buluşmalarının dördüncü durağı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi oldu. Yarışma jüri üyelerinin katılımıyla yapılan söyleşi öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Halk arasında sarı nokta hastalığı olarak bilinen “Yaşa Bağlı Makula Dejenerasyonu” ile ilgili farkındalık yaratmak ve hastalığa dikkat çekmek amacıyla, Novartis ve Türk Oftalmoloji Derneği işbirliği ile hayata geçirilen Sarı Nokta Hastalığı Kısa Film Yarışması hazırlıkları devam ediyor. Proje kapsamında, öğrencileri bilgilendirmek ve yarışma ile ilgili detaylı bilgi aktarmak üzere yapılan üniversite buluşmalarının dördüncüsü 25 Nisan günü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sinema Televizyon Bölümü'nde gerçekleştirildi.

sarinokta

Yarışmanın jüri üyelerinden olan reklamcı Çağlar Gözüaçık’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide Sarı Nokta Hastalığı Kısa Film Yarışması hakkında öğrencilere detaylı bilgi verilirken yarışmanın, toplumda hastalık hakkında bilincin artmasına nasıl yardımcı olacağı anlatıldı ve öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.

Öğrencilerden büyük ilgi gören söyleşilerin bir sonraki durağı 16 Mayıs tarihli Dokuz Eylül Üniversitesi söyleşisi olacak.

tod

Türk Oftalmoloji Derneği Hakkında:

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) 1928’de kurulmuş olan ülkemizin en eski sivil toplum kuruluşlarından birisidir ve şu anda 4000 üyesi ile kendi alanındaki tek kuruluştur. TOD uzun yıllardır kurumsallaşmış yapısı ile sadece göz hekimlerinin değil, bu konuda idari makamların ve endüstrinin de halk yararına yapmış olduğu akademik ve sosyal çalışmalara etkin katkıda bulunmaktadır. Her yıl yaklaşık olarak 12 tanesi büyük olmak üzere yaklaşık 120 dolayındaki bilimsel etkinliğe öncülük eden TOD, aynı zamanda endüstri ile yaptığı işbirliği ile hekimlerin eğitiminden halkın aydınlatılması ve çeşitli hastalıklar konusunda farkındalığın artırılması konusunda da çalışmalar yürütmektedir.

Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Yalnız sağlık alanında faaliyet gösteren Novartis; yenilikçi ilaçlar, jenerik ilaçlar, göz sağlığı, koruyucu aşılar, tanı araçları, tüketici sağlığı ve hayvan sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2013 yılında Grubun devam eden operasyonlarında 57,9 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken bunun yaklaşık 9.6 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis Grubu firmaları dünya çapında 140 ülkede faaliyet göstermekte yaklaşık 133,000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 2300 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim pazarlama, ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis’in, biri hammadde olmak üzere 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr

* Bu sayfa 04.05.2015 tarihinde güncellenmiştir.