Ara 16, 2015

Capital Dergisi’nin her yıl yayınladığı “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasının 2015 sonuçları açıklandı. Araştırmada Novartis son üç yılda olduğu gibi bu yıl da ilaç sektörünün en beğenilen şirketi seçildi.

Türkiye’nin önemli ekonomi yayınlarından Capital Dergisi’nin 15 yıldır gerçekleştirdiği ve alanında lider firmaların değerlendirildiği “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırması bu yıl Adecco ana sponsorluğunda Barem Research’le birlikte hazırlandı. Türk iş dünyasının gündemini belirleyen araştırmanın bu yılki sonuçlarına göre Novartis, son üç yılda olduğu gibi bu yıl da ilaç sektörünün “en beğenilen şirketi” seçildi.

Şirketlerin çalışan memnuniyeti, kurumsal yönetim ilkelerine göre yönetilmesi, ürün ve hizmet kaliteleri, iletişim ve sosyal medya yönetimleri, finansal sağlamlığı, bilgi ve teknoloji yatırımları, pazarlama yönetimi ve uluslarası pazarlara entegrasyonu gibi 20 kriterin göz önünde bulundurularak değerlendirildiği araştırma, iş dünyasını temsilen 700’ün üzeirnde şirketten 1602 yöneticiye ulaşarak 3 aylık bir saha çalışmasının sonuçlarına göre belirlendi. Araştırma sonucunda Türkiye’nin en beğenilen ilk 20 firması ile ilaç, kimya, finans, dayanıklı tüketim, gıda, bilişim, teknoloji gibi 37 sektörün en beğenilen ilk 3 firması seçildi.

Araştırma sonuçlarıyla ilgili açıklamada bulunan Novartis Türkiye Ülke Başkanı Dr. Peter Catalino; “Novartis Türkiye olarak bu prestijli listede dördüncü kez sektörümüzün en beğenilen şirketi olarak yer almak bizim için büyük bir onur. Türkiye’deki 60’ıncı yılımızı kutladığımız bu anlamlı yılda çalışmalarımızın böyle önemli başarılarla takdir edilmesi bizi son derece mutlu ediyor ve ‘hastalarımız için başarmak’ hedefinde, özellikle Türkiye’deki hastalar için, doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor” dedi. Novartis’in her yıl global çapta bir çok önemli mecra ve kurum tarafından “en beğenilen şirket” olarak ödüllendirildiğini belirten Dr. Catalino, “Bu vesileyle bizlere bu gururu yaşatan çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Yalnız sağlık alanında faaliyet gösteren Novartis; yenilikçi ilaçlar, jenerik ilaçlar ve göz sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2014 yılında Grup’un devam eden operasyonlarında 58 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken bunun yaklaşık 9,9 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis Grubu firmaları dünya çapında 180’in üzerinde ülkede faaliyet göstermekte yaklaşık 120.000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 2300 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim pazarlama, ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis’in, biri hammadde olmak üzere 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr.