Tem 12, 2016

Novartis, kronik migrenin önlenmesine ilişkin faz II çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Çalışma sonuçlarına göre hastaların aylık migrenli gün sayısı önemli ölçüde azalıyor.

Günümüzün en yaygın sağlık sorunların biri olan migren, klasik bir baş ağrısından daha kompleks bir yapıya sahip. Dünya genelinde nüfusun yüzde 10’undan fazlasını etkileyen migren, hastaların günlük işlerini yerine getirme yeteneklerini büyük ölçüde kısıtlıyor ve yaşam kalitesini düşürüyor.

Novartis’in kronik migren tedavisi için Amgen işbirliğinde geliştirdiği yeni ilacın klinik araştırma sonuçları, tedaviye yönelik pozitif bulgular ortaya koydu. Araştırma sonuçlarına göre, tedavi gören hastaların aylık migrenli gün sayılarında önemli ölçüde azalma oluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Novartis Global Ar-Ge Başkanı Vasant Narasimhan “Kronik migrenli hastalar, her ayın 15 gününü ya da daha fazlasını bu hastalığın güçten düşüren ve engelleyici semptomları ile geçiriyorlar. Günlük yaşamları ve çalışma kapasiteleri önemli düzeyde etkileniyor. Bu pozitif sonuç ile, hastalara kronik migrenin önlenmesi için çok ihtiyaç duyulan yeni tedavi seçeneğini sunmaya bir adım daha yaklaştığımız için çok mutluyuz.” dedi.

Migren hakkında

Migren, tipik olarak zonklayıcı, sıklıkla tek taraflı, bulantı, kusma ve ışığa, sese ve kokulara hassasiyet ile ilişkili, nükseden orta şiddetli ila şiddetli baş ağrısı ataklarını kapsar. Migren, kişisel ve sosyal ağrı, maluliyet, azalmış yaşam kalitesi ve finansal maliyet yükleri ile ilişkilendirilir ve kişilerin yüzde 40’ından fazlasının tanı almadığı, yetersiz tanınma ve yetersiz tedavinin söz konusu olduğu bir hastalıktır. Kronik migren, üç aydan uzun süre boyunca sekiz ya da daha fazlası migren olacak şekilde ayda en az 15 baş ağrılı gün ile karakterizedir.