Şub 16, 2018

Novartis Grup Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Dr. Senay Kızılkaya, bu sene de Novartis İlaç bünyesinde gerçekleştirdiği yenilikçi İK projeleri ve uygulamaları ile “Türkiye’nin En Etkin 50 CHRO’su (Chief Human Resources Officer)” listesinde yer aldı.

Türkiye’nin önemli ekonomi yayınlarından Fortune Dergisi tarafından Data Expert iş birliğinde hazırlanan liste için Türkiye’nin önde gelen kuruluşları; ciro, çalışan sayısı, sektör çeşitliliği, hissedar yapısı, son üç yılki büyüme oranları ve çalışan memnuniyeti konularında detaylı bir analiz sürecinden geçirildi. Araştırmaya dahil edilen 400 kuruluşun İK liderlerinin performansı incelendi ve yönetsel çeşitlilik, insan kaynakları alanında geliştirilen uygulamalar, çalışan sayısı, ekip yönetimi, sermayedar yapısı ve iş geçmişleri göz önüne alınarak 150 kişilik aday havuzu oluşturuldu. Araştırma Danışma Kurulu’nun oylama ve değerlendirmeleri sonucunda şirketlerin en önemli sermayesi olan insan kaynağını en etkin biçimde yöneten, kurum öncelikleri doğrultusunda fark yaratan, değer katan, benzersiz uygulamaları hayata geçiren ‘Türkiye’nin En Etkin 50 İK Yöneticisi’ nihai listesi oluşturuldu.

Güçlü bir firma kültürü yaratmak üzere, yenilikçi insan kaynakları uygulamaları ve projeleri hayata geçiren Novartis Grup Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Dr. Senay Kızılkaya, ‘En Etkin 50 CHRO’ listesinde yer aldı.

Gerçekleştirilen törende ödülünü alan Dr. Senay Kızılkaya yaptığı açıklamada, “İnsan kaynakları fonksiyonu, stratejik bir iş ortağı olarak şirketin iş sonuçlarına katkı yapabildiği ölçüde başarılıdır. Novartis’te yıllardır sürdürdüğümüz insan kaynakları uygulamalarımız ve projelerimiz sayesinde bunu başardığımıza inanıyorum. Bu anlamlı ödülün de bunun bir sonucu olduğunu düşünüyorum. ‘Çeşitlilik ve Dahil Etme’, ‘Gelişim Elimizde’, ‘Parmak İzi Kulübü’, ‘Visioners Club’, ‘Novartis Akademi’ gibi örnek projelerimize önümüzdeki dönemde yenilerini ekleyerek şirketimizin stratejik iş ortağı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Dr. Senay Kızılkaya hakkında:

Mayıs 2005’ten bu yana Novartis Ülke İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevini yürüten Senay Kızılkaya iş hayatına Siemens’te başladı. Burada finans ve insan kaynakları alanında farklı yöneticilik pozisyonlarında bulunduktan sonra The Ritz-Carlton Oteli İnsan Kaynakları Direktörü oldu. Novartis’e katılmadan önce Koç Bilgi Teknolojileri Grubu’nda İnsan Kaynaklarından Sorumlu Üst Düzey Yönetici ve Koç Sistem, KoçNet ve Koç Bilgi Grubu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden lisans ve yüksek lisans derecesine sahip olan Kızılkaya doktora derecesini 1999 yılında Marmara Üniversitesi’nden Organizasyonel Davranış alanında aldı. Global ve lokal arenada birçok ödüle layık görülen Kızılkaya “Novartis Global İK Başarı Ödülü’nü” sergilemiş olduğu “Mükemmel İş Ortaklığı”, “Dahil Etme ve Çeşitlilik” alanlarında yenilikçi fikirleri ile kazandı. “Kadın İstihdamında Sürdürülebilirlik” , “İş ve Özel Yaşam Dengesi’’ özel ödülü ve 4 yıldır üst üste “En İyi İşveren” Türkiye ve Avrupa ödülleri İnsan Kaynaklarına liderlik ettiği dönemde alınan diğer ödüllerdir.

Novartis Hakkında

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis yenilikçi ilaçlar, jenerik ve biyobenzer ilaçlar ve göz sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2017 yılında Grup’un devam eden operasyonlarında 49,1 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken, bunun yaklaşık 9 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Dünya genelinde 155’in üzerinde ülkede faaliyet göstermekte olan Novartis, tüm grup şirketlerinde yaklaşık 122.000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de Novartis İlaç, Novartis Onkoloji, Sandoz ve Alcon Birimleri ile faaliyet gösteren Novartis Grubu, yaklaşık 2400 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim, pazarlama ve ilaç Ar-Ge’si çalışmalarını yürütmektedir. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr/.

Novartis Türkiye’yi sosyal medyada takip etmek için:

https://twitter.com/NovartisTurkiye

https://www.youtube.com/user/NovartisTurkiye