Mar 19, 2018

İstanbul, 12 Mart 2018 – İnsanların yaşam kalitesini artırmaya ve ömürlerini uzatmaya yardımcı olacak yeni yollar keşfetmek misyonuyla çalışmalarına devam eden Novartis Grup, 60 yılı aşkın süredir Türkiye’de ilaç sektörünün lider firmalarından biri olarak faaliyet gösteriyor.

Eylül 2017 itibariyle Novartis Türkiye İlaç Divizyonu Genel Müdürlüğü görevine atanan Dr. Avinash Potnis, sağlık basınının değerli temsilcileri ile biraraya geldiği toplantıda, 2017 yılını değerlendirirken, 2018 yılı için hedeflerini paylaştı.

Novartis İlaç Divizyonu olarak 2017 yılını hem globalde hem de Türkiye’de çok başarılı bir şekilde tamamladıklarını ifade eden Potnis, Novartis Grup olarak Türkiye’de en büyük ilaç şirketi konumunda olduklarının altını çizdi.

AR-GE çalışmaları hakkında bilgi veren Potnis, Novartis İlaç Divizyonu’’ın globalde ve Türkiye’de AR-GE konusunda da lider olduğunu ve Novartis olarak tüm dünyada AR-GE çalışmalarına 9 milyar dolar harcadıklarını; bu rakamın toplam gelirin %19’una denk geldiğini kaydetti. 2017 yılında Türkiye'de, 114 klinik çalışmayla Novartis İlaç’ın liderliğini pekiştirdiğini paylaştı.

“Türkiye çok değerli bir pazar”

Türkiye’nin, sigorta kapsamının neredeyse tüm vatandaşları temsil etmesi sebebiyle örnek ülkelerden biri olduğunu belirten Dr. Avinash Potnis, bu durumun yabancı yatırımcılar için ilgi çekici olduğunu ve gelecekte de ilgi çekmeye devam edeceğini belirtti. Potnis; “Novartis olarak, geniş bir hasta grubuna hitap edebilmek adına, hastalara en çok fayda sağlayabilecek stratejik ürünleri Türkiye’ye getiriyoruz. Hastaların ömürlerini uzatmanın yanı sıra, yaşam kalitelerinin de yüksek olması çok önemli. Biz tam da bunu sağlamak için çalışıyoruz.“ dedi.

“2018’de en önemli hedefimiz, yenilikçi ilaçlarımızla hastaların ihtiyaçlarını karşılamak”

Önümüzdeki yıllarda özellikle beş terapötik alana odaklandıklarını ve bu alanlardaki çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Potnis; hastaların ilaca olan erişimi ve hayat standartlarının iyileşmesi için önemli adımlar attıklarını belirtti. Novartis’in özellikle hastaların şu ana kadar

karşılanmamış ihtiyaçlarına odaklanmayı tercih ettiklerinin ve hastalıkları nedeniyle sosyal hayatlarını yaşayamayan kişiler için yenilikçi ilaçlarla yaratabilecekleri değişim ve fayda için çok heyecanlı olduğunu ifade etti.

“Globalden başlayan mükemmelliyetçi şirket kültürü ile yolumuza devam ediyoruz.”

Novartis’in global vizyonunu Türkiye’ye yansıtmaya devam edeceklerini belirten Potnis, bu vizyonun önceliklerini; çalışanlarının içindeki potansiyeli açığa çıkarmak, dönüşümü sağlayacak yenilikçiliğin devamı, uygulamada mükemmellik, dijitalleşme, ve toplumdan aldıklarının daha fazlasını topluma geri vermek şeklinde açıkladı.

“Hayata değer katan projeler hem hastaları hem çalışanlarımızı mutlu ediyor”

Türkiye’de hayata geçirdikleri farkındalık projelerine de değinen Potnis; “2017'de, pek çok hastalıkla ilgili başarılı farkındalık projelerine imza attık. Kalp yetersizliği konusunda değerli sanatçı Rasim Öztekin ve Türk Kardiyoloji Vakfı ile hayata geçen ‘Hayatı Seviyorum, Kalbimi Dinliyorum’ projesi, oftalmoloji alanında görmenin önemine ve erken tedaviye vurgu yapan, Türk Oftalmoloji Derneği ile gerçekleştirilen ‘Senede Bir Gün’, Organ Bağışı alanında ONKOD ile gerçekleştirilen ‘İzin Ver Hayat Ver’ ve solunum alanında AHDADER ile gerçekleştirilen ‘Nefesine Ses Ver’ gibi farkındalık projeleriyle birçok insana dokunduk ve en önemlisi de onların hastalıklarını anlamalarına yardımcı olduk.” şeklinde konuştu.

“En güçlü yanımız, çalışanlarımız”

Potnis, İK alanında hayata geçirdikleri önemli proje ve uygulamalarla da, AON ödüllerinde ‘En İyi İşveren’, Capital’in ‘Türkiye’nin En İyi Şirketleri’ araştırmasında ‘Türkiye’nin En İyi İlaç Şirketi’, 2017’de Great Place to Work’te “Kadın İstihdamında Sürdürülebilirlik”, “İş Yaşam Dengesi” ödüllerine sahip olduklarını ve çok yakın bir zamanda Top Employer Enstitüsü tarafından Novartis İlaç olarak hem Türkiye’de hem de Avrupa’da ‘En İyi İşveren’ ödüllerine layık görüldüklerini dile getirdi.

Novartis Hakkında

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis yenilikçi ilaçlar, jenerik ve biyobenzer ilaçlar ve göz sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2016 yılında Grup’un devam eden operasyonlarında 48,5 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken, bunun yaklaşık 9 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Dünya genelinde 155’in üzerinde ülkede faaliyet göstermekte olan Novartis, tüm grup şirketlerinde yaklaşık 118.000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de Novartis İlaç, Novartis Onkoloji, Sandoz ve Alcon Birimleri ile faaliyet gösteren Novartis Grubu, yaklaşık 2400 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim, pazarlama ve ilaç Ar-Ge’si çalışmalarını yürütmektedir. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr/.

Novartis Türkiye’yi sosyal medyada takip etmek için:

https://twitter.com/NovartisTurkiye

https://www.youtube.com/user/NovartisTurkiye