Şub 22, 2019

Novartis İlaç Türkiye “Top Employers Insitute” (En İyi İşverenler Enstitüsü) tarafından başarılı İK uygulamalarıyla Avrupa’da ve Türkiye’de “En İyi İşveren” ödülüne bu yıl da layık görüldü.

Novartis İlaç Türkiye, insan kaynakları alanındaki başarılarıyla dünyanın saygın kuruluşlarından Top Employers Institute tarafından ikinci kez Avrupa ve Türkiye’nin “En İyi İşveren” ödülünün sahibi oldu. “Yetenek stratejileri, yetenek kazanımı, iş gücü planlaması, işe yeni başlayanların eğitim ve adaptasyonu, performans yönetimi, yönetici ve çalışan gelişimi, kariyer ve başarı yönetimi, çalışan ödüllendirme, ek fayda sağlama ve şirket kültürü” kriterlerinde başarılı performans sergileyen Novartis İlaç, insan kaynakları alanında lider konumda olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Novartis Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Dr. Senay Kızılkaya, Novartis İlaç olarak kazanılan bu ödülle ilgili gurur duyduklarını belirterek, “Çalışan mutluluğu en önemli odağımız. Çalışanlarımız bizim en büyük değerimiz ve önceliğimiz. Daha iyi bir şirket olma yolunda çalışanlarımızın görüşleri ve geri bildirimleri bizim için çok kıymetli. Çalışan bağlılığını güçlendirmek için çalışanlarımıza sürekli gelişim fırsatları sunuyoruz. Kariyer yolculuklarında yapılandırılmış programlarla onları destekliyoruz. Bireysel olarak kendilerini geliştirebilecekleri bir kurum kültürü oluşturmaya çalışıyoruz. Ayrıca esnek çalışma modelleri, güçlü bir çift yönlü iletişim ve takdir kültürü gibi alanlarda çeşitli uygulamalar hayata geçiriyoruz. Aldığımız ödüller de hem doğru yolda olduğumuzu gösteriyor hem de bizi daha iyi şeyler yapmak için motive ediyor.” dedi.
Novartis İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Avinash Potnis; “Novartis olarak İK alanındaki başarımızı, yarattığımız kültürün sürekliliğine ve her çalışanımızın bu kültürü sahiplenmesine borçluyuz. Merak eden, ilham veren ve yetkin çalışanların oluşturduğu kurum kültürümüz Türkiye’deki başarımızın temel unsurudur. Kurum kültürünü ve çalışan bağlılığını çok önemsiyor, herbir çalışanımızın şirketimize kattığı değeri çok önemsiyoruz. En İyi İşverenler Enstitüsü tarafından verilen bu ödül doğru yolda olduğumuzun en önemli göstergesidir.” dedi.

Top Employers Institute (En İyi İşverenler Enstitüsü) Hakkında

Hollanda merkezli Top Employers Institute, 1991 yılından bu yana uluslararası şirketleri insan kaynakları ve iş yönetimi alanlarında dünya kriterlerine göre inceleyen dünya çapında bağımsız bir araştırma şirketi. Kuruluş, tescilli araştırma metodolojisini kullanarak işverenlerin çalışanları ve organizasyonları için yarattıkları koşulların mükemmel olup olmadığını değerlendiriyor. Top Employers Institute, yaptığı araştırmalarla 115 ülkede 1.300’den fazla organizasyonun başarısını belgelemiş, dünya çapında 5 milyondan fazla çalışanın hayatını pozitif yönde etkilemiştir.

Novartis Hakkında

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis yenilikçi ilaçlar, jenerik ve biyobenzer ilaçlar ve göz sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. Dünya genelinde 150’nin üzerinde ülkede faaliyet göstermekte olan Novartis, tüm grup şirketlerinde yaklaşık 130.000 kişiyi istihdam etmektedir. Novartis Türkiye’de yaklaşık 2400 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim, pazarlama ve ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürütmektedir.

Novartis Türkiye’yi sosyal medyada takip etmek için:

https://twitter.com/NovartisTurkiye

http://www.youtube.com/user/NovartisTurkiye

https://www.facebook.com/NovartisTR/