Şub 16, 2018

Top Employer Enstitüsü tarafından yapılan değerlendirmede İnsan Kaynakları alanındaki politikaları ve uygulamaları ile Novartis İlaç hem Türkiye’de hem de Avrupa’da ‘en iyi işveren’ sertifikasını almaya layık görüldü.

İstanbul, 16 Şubat 2018 – Global bağımsız araştırma şirketi Top Employers Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen değerlendirmede "yetenek stratejisi, iş gücü planlama, işe uyum programları, eğitim ve geliştirme, performans yönetimi, liderlik gelişimi, kariyer ve yedekleme yönetimi, ücretlendirme ve ek menfaatler ile şirket kültürü" kriterlerinde başarılı bir performans sergileyen Novartis İlaç, hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın ‘en iyi işvereni’ sertifikasını aldı.

Amsterdam’da gerçekleşen ödül töreninde Novartis İlaç adına ödülü alan Novartis Grup Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Dr. Senay Kızılkaya yaptığı değerlendirmede çalışan memnuniyeti ve bağlılığını çok önemsediklerini belirterek, bağımsız bir araştırma şirketi Top Employer Enstitüsü tarafından Novartis İlaç uygulamalarının takdir edilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Dr. Kızılkaya; "İnsan kaynakları fonksiyonu, stratejik bir iş ortağı olarak şirketin iş sonuçlarına katkı yapabildiği ölçüde başarılıdır. Novartis’te yıllardır sürdürdüğümüz insan kaynakları uygulamalarımız ve projelerimiz sayesinde bunu başardığımıza inanıyorum. Bu anlamlı ödülün de bunun bir sonucu olduğunu düşünüyorum. ‘Çeşitlilik ve Dahil Etme’, ‘Gelişim Elimizde’, ‘Parmak İzi Kulübü’, ‘Visioners Club’, ‘Novartis Akademi’ gibi örnek projelerimize önümüzdeki dönemde yenilerini ekleyerek şirketimizin stratejik iş ortağı olmaya devam edeceğiz. Şirket kültürümüz ve çalışanlarımızın memnuniyeti her zaman bizim için öncelik olmuştur. Kültürümüzü daha da ileriye taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Top Employer-En İyi İşveren Sertifikası Hakkında:

Dünya çapında bağımsız bir araştırma şirketi Top Employer Enstitüsü'nün şirketlere verdiği bir akreditasyon belgesidir. Kuruluş, tescilli araştırma metodolojisini kullanarak işverenlerin çalışanları ve organizasyonları için yarattıkları koşulların mükemmel olup olmadığına karar vermektedir. Top Employer Enstitüsü, 3 kıtaya dağılmış 12 ülkede faaliyet gösteren 2 bin 500'ü aşkın şirket üzerinde araştırmalar yürütmektedir.

Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis yenilikçi ilaçlar, jenerik ve biyobenzer ilaçlar ve göz sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2017 yılında Grup’un devam eden operasyonlarında 49,1 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken, bunun yaklaşık 9 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Dünya genelinde 155’in üzerinde ülkede faaliyet göstermekte olan Novartis, tüm grup şirketlerinde yaklaşık 122.000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de Novartis İlaç, Novartis Onkoloji, Sandoz ve Alcon Birimleri ile faaliyet gösteren Novartis Grubu, yaklaşık 2400 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim, pazarlama ve ilaç Ar-Ge’si çalışmalarını yürütmektedir. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr/.

Novartis Türkiye’yi sosyal medyada takip etmek için:

https://twitter.com/NovartisTurkiye

https://www.youtube.com/user/NovartisTurkiye