Eki 08, 2021

Novartis Onkoloji’den Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı’na Özel Proje:

"Meme Kanserine Karşı 1'iz"

İstanbul, XX Ekim 2021- Türkiye’de onkoloji ve hematoloji alanındaki 20 ürünü ve 100’e yakın çalışanıyla hastaların yaşamlarını iyileştirmek için çalışan Novartis Onkoloji Türkiye, 01-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı kapsamında kanserle mücadelede ilgili derneklerle iş birliği yaparak "Meme Kanserine Karşı 1'iz" projesini hayata geçirdi. Proje ile meme kanserine dikkat çekmek, erken tanının önemini vurgulamak ve toplumsal bilinci artırmak hedefleniyor.

Novartis Onkoloji olarak kanser tedavisinde hastaların değişen ihtiyaçlarına yönelik tedavi çözümleri sunuyoruz

Kanserle ilgili olarak hastaların ve toplumların değişen ihtiyaçlarına yönelik tedavi çözümlerini hizmete sunduklarını belirten Novartis Onkoloji Türkiye Genel Müdürü Pınar Üstündağ, sözlerine şöyle devam etti: "Novartis Onkoloji’de kanser hastalarının yaşamlarını iyileştirmek için yenilikçi tedaviler sağlama konusunda uzun bir geçmişe sahibiz. Dünyada 80’i aşkın ülkede 10 binin üzerinde çalışanımızla onkoloji alanında dünya liderlerinden biriyiz. Güçlü araştırma ve geliştirme faaliyetlerimiz, hastaların tıbbi ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olan yenilikçi tedavi seçenekleri sunma imkanı sağlıyor.

Novartis Onkoloji’de global olarak çalışmalarımızı Hedefe Yönelik Tedaviler, Hücre ve Gen Tedavisi, İmmünoterapi ve Radyoligand Tedavisi olarak 4 farklı alanda sürdürüyor; meme kanseri, akciğer kanseri, melanom, böbrek kanseri ve hematoloji alanlarına odaklanıyoruz. Global olarak 22 onaylı ürünümüz ve geliştirmekte olduğumuz 25 farklı molekülümüz bulunuyor.

Meme Kanseri tedavisinde 25 yılı aşkın tecrübemiz ile bu alanda geniş bir yelpazede ürün portföyüne sahip firma olarak geliştirilmekte olan yeni tedaviler ve kombinasyonlarla sektöre öncülük eden firmalardan birisiyiz. Çeşitli tedavi seçeneklerini sunabilmek için araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarımıza son derece kararlı ve özverili biçimde devam ediyoruz.

Türkiyede’de onkoloji ve hematoloji alanındaki 20 ürünümüz ve 100’e yakın çalışanımızla kanserle mücadelede önemli bir rol oynuyoruz. Türkiye’de devam eden 30’un üzerinde klinik çalışma ile yenilikçi ilaçlarımızı hastaların erişimine sunmak için kanser alanında en fazla klinik araştırma yapan firmalar arasındayız. Kanserle mücadelede tedavilerin yanı yanı sıra toplumda kanser farkındalığın artırılması konusunda da Novartis Onkoloji Türkiye ekibi olarak ilgili dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte projeler geliştiriyor ve toplumun kanser hakkında bilinçlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Kanser farkındalık projeleri ile milyonlara ulaşıyoruz

Novartis Onkoloji Türkiye Genel Müdürü Pınar Üstündağ "Kansere Karşı 1’iz" farkındalık projesiyle bugüne kadar Türkiye genelinde 70 milyondan fazla izlenme rakamına ulaştıklarını belirtti. Kanser tedavisi gören hastalar ve hasta yakınlarına hastalık sürecinde verilecek doğru psikolojik desteğin önemine vurgu yapan Üstündağ, hayata geçirilen projelerle bu alana önemli katkıda bulunduklarını ifade etti. Ekim ayı boyunca "Meme Kanserine Karşı 1'iz" projesiyle özellikle meme kanseri alanında erken teşhisin önemine dikkat çekerken, tedavi devamlılığının önemi ve psikolojik desteğin yarattığı katma değer ile ilgili kamuoyunda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

"Meme Kanserine Karşı 1'iz" Projesi Hakkında:

Novartis Onkoloji Türkiye, 2016 yılından bu yana, hasta ve hasta yakınlarına destek olmak amacıyla ilgili derneklerle birlikte hayata geçirdiği “Kansere Karşı 1’iz” farkındalık projesini, Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı’nda “Meme Kanserine Karşı 1'iz” kampanyası ile destekliyor. Proje dahilinde hayata geçirilen "Fark Et, Geç Kalma", "Sor-Güven-Aksatma" ve "Yalnız Değilsin" başlıklı video serisi ile meme kanserine yönelik biliçlendirme ve farkındalığın artırılması hedefleniyor.

"Fark Et, Geç Kalma" videosunda meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekerken, "Sor-Güven-Aksatma" videosunda meme kanseri ile ilgili hastalar tarafından merak edilen soruları alanında uzman bir hekim yanıtlıyor. "Yalnız Değilsin" başlıklı videoda ise meme kanseri yolculuğunu hasta ve hasta yakını bakış açısıyla ele alınıyor.

Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biri. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis, bilim ve teknolojiyle geliştirdiği dönüştürücü tedaviler ve yenilikçi ilaçlar ile jenerik ve biyobenzer ilaçlardan oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışıyor. Yenilikçi ilaç geliştirme alanında Ar-Ge yatırımlarıyla dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan Novartis, ürünlerini dünya çapında 750 milyondan fazla kişiye ulaştırarak yeni tedavilerin geniş kitlelere erişimini sağlıyor. Dünya genelinde 145’in üzerinde ülkede faaliyet gösteren Novartis, tüm grup şirketlerinde yaklaşık 100 binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyor. Novartis, Türkiye’de 1.600’ün üzerinde çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim, pazarlama ve ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürütüyor. Daha fazla bilgi için, https://www.novartis.com/tr-tr/

Novartis Türkiye’yi sosyal medyada takip etmek için:

https://www.instagram.com/novartisturkiye/

https://twitter.com/NovartisTurkiye

https://www.youtube.com/user/NovartisTurkiye

https://www.facebook.com/NovartisTR/

Bilgi için:

Ayçin Noyan – Weber Shandwick, [email protected]; 0532 361 34 47

Hande Hazinedaroğlu – Weber Shandwick, [email protected]; 0549 828 41 69