Kas 15, 2016

Novartis Türkiye çalışanları bu yıl 38.’si gerçekleşen İstanbul Maratonu’nda Alzheimer ve Kistik Fibrozis hastalıklarının farkındalığını artırmak ve derneklerin hasta projelerine kaynak yaratmak için koştu. Novartis Türkiye Genel Müdürü Peter Catalino’nun liderliğinde 95 Novartis çalışanı Vodafone İstanbul Maratonu’nda koşarak, Türkiye Alzheimer Derneği ve Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KifDER) için farkındalık yaratarak bağış topladı.

Bu yıl 38.’si koşulan ve “15 Temmuz Şehitleri için koşuyoruz” sloganıyla düzenlenen geleneksel Vodafone İstanbul Maratonu’nda Novartis Türkiye çalışanları, Alzheimer ve Kistik Fibrozis hastalarına destek olmak için koştu. Novartis Türkiye Genel Müdürü Peter Catalino ve Ülke CFO’su Gianmarco Calvo başta olmak üzere Novartis Türkiye çalışanlarından oluşan 95 kişilik grup, gönüllü olarak 38. İstanbul Maratonu’nda koşarak, Türkiye Alzheimer Derneği ve Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne ve hasta projelerine destek oldu.

95 kişilik Novartis Türkiye çalışanından oluşan grup koşarak bir kıtadan öbür kıtaya geçerken, yaptıkları paylaşımlarla hastalıkların ve derneklerin tanıtımına katkıda bulunarak Türkiye Alzheimer Derneği ve KifDER’in hasta projelerine bağış yapılmasına destek oldu. Bu bağışlarla Türkiye Alzheimer Derneği, Alzheimer hastalarının evlerine hemşire gönderilerek bakımının sağlanması çalışmalarını gerçekleştirirken, KifDER ise, hastaların daha rahat nefes alabilmesi için gerekli olan fizyoterapi cihazlarını alıyor.