Nis 24, 2018

Novartis, Dünya Sıtma Günü’nde hastalıkla mücadeledeki adımlarını anlattı:

Novartis, Türkiye’de ürettiği sıtma ilacı ile yılda 60 milyon sıtma hastasını tedavi ediyor

  • Novartis, 2015 yılı itibarıyla sıtma ilacını Kurtköy Fabrika’da üretiyor ve dünyaya ihraç ediyor.
  • Kurtköy Fabrika’da üretilen sıtma ilacı ile bu güne kadar yaklaşık 175 milyon kişi tedavi edildi.

24 Nisan 2018, İstanbul – Novartis, 25 Nisan Dünya Sıtma Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, dünyada her iki dakikada bir çocuğun ölümüne neden olan sıtma hastalığı en fazla sahraaltı Afrika ülkelerinde yaygındır ve bü ülkeler sıtma kaynaklı ölüm oranının %90’ınından sorumludur. 2017 yılı Dünya Sıtma Raporu’na göre 2015 yıllında 211 milyon sıtma vakası ile karşılaşılırken 2016 yılında bu sayı 216 milyona ulaşmış ve sıtma nedeniyle 445.000 kişi hayatını kaybetmiştir.

Sıtma ile mücadelede Novartis, Novartis Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) 2030 yılında sıtma sebebiyle gerçekleşen çocuk ölümlerini %90 oranında azaltma hedefini gerçekleştirmesine destek vermektedir. Novartis bünyesinde en önemli sıtma ilacı üretim merkezi olan Kurtköy Fabrika’da üretilen ilaçla dünya genelinde yılda 60 milyon insan tedavi olmaktadır.

Novartis’in global ölçekteki en büyük ilaca erişim programı olan Sıtma Girişimi çerçevesinde üretilen sıtma ilacının ana üretim merkezi Novartis Kurtköy Fabrikası, global çaptaki 10 mükemmeliyet merkezlerinden birisi olma özelliğini taşıyor. Başta sıtmanın yaygın görüldüğü 50’nin üzerinde Afrika ülkesi olmak üzere tüm dünyaya ihraç edilen ilaç sayesinde Novartis Kurtköy Fabrikası, yıllık 60 milyon tedavi kapasitesi ile dünyada sıtma kaynaklı ölüm oranının azaltılmasına katkıda bulunuyor.

Novartis Sıtma İnisiyatifi Hakkında

Novartis Sıtma İnisiyatifi, ilaç endüstrisinin tedavi, erişim, kapasite artırma ve araştırma ve geliştirmeye odaklanmış en büyük ilaca erişim programlarından biridir. Son on yılda, girişim özel olarak çocuklar için geliştirilmiş 350 milyon pediatrik sıtma tedavisi dahil, çoğunlukla kamu kesimine kar amacı gütmeden, 850 milyon tedavi sağlamıştır. İleriye yönelik olarak Novartis halihazırda Faz II klinik geliştirme altındaki iki yeni ilaç sınıfı yeni nesil sıtma tedavilerinin geliştirilmesini yöneterek sıtmayı ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalara kendini adamıştır.

Daha fazla bilgi için http://www.malaria.novartis.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Novartis Hakkında

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis yenilikçi ilaçlar, jenerik ve biyobenzer ilaçlar ve göz sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2017 yılında Grup’un devam eden operasyonlarında 49,1 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken, bunun yaklaşık 9 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Dünya genelinde 155’in üzerinde ülkede faaliyet göstermekte olan Novartis, tüm grup şirketlerinde yaklaşık 124.000 kişiyi istihdam etmektedir. Novartis Türkiye’de yaklaşık 2400 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim, pazarlama ve ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürütmektedir. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr

Novartis Türkiye’yi sosyal medyada takip etmek için:

https://twitter.com/NovartisTurkiye

http://www.youtube.com/user/NovartisTurkiye