Mar 06, 2015

Novartis, KAGİDER tarafından düzenlenen Kadın ve Liderlik Platformu’na katıldı. İş hayatında esnek çalışma uygulamalarını kadın perspektifinden tartışıldığı platformda, Novartis Türkiye Kurumsal İnsan Kaynakları Direktörü Dr. Senay Kızılkaya, şirketin bu alanda yürüttüğü “Esnek Çalışma Modelleri” ve “Çeşitlilik ve Dahil Etme” çalışmalarını aktardı. Novartis, Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği - KAGİDER tarafından düzenlenene Kadın ve Liderlik Platformu’na katıldı. İş hayatında esnek çalışma uygulamalarının kadın perspektifinden tartışıldığı platformda, şirketlerin bu alanda yürüttüğü çalışmalara değinildi.

Satış ve tedarik zinciri gibi farklı alanlarda ve mavi yakada kadın çalışanların arttırılması, çeşitlilik uygulamalarında erkeğin rolü ve katılımı gibi konuların görüşüldüğü toplantıda Novartis Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Dr. Senay Kızılkaya, şirketin bu alanda yürüttüğü çalışmaları aktardı. Çalışanların iş ve özel hayat dengesini yönetmesi amacıyla yürütülen “Esnek Çalışma Modelleri” çalışmasını ve özellikle kadınların iş yaşamına katılımlarını ve jenerasyon çeşitliliğini destekleyen “Çeşitlilik ve Dahil Etme” politikası kapsamında yürütülen uygulamalardan örnekler sundu.

İyi bir iş özel hayat dengesinin kişinin ihtiyaçlarını anlamak ve bunları destekleyen modern yaşama ve çalışma ortamını yaratmak olduğunu belirten Kızılkaya, Novartis’in bu ihtiyacı desteklemek amacıyla bir takım esnek çalışma uygulamalarını yürütmekte olduğunu belirtti. Şirketin değişen pazar ve iş ihtiyaçlarına paralel olarak daha yenilikçi iş sonuçlarını esas alan ve ‘karşılıklı güvene’ dayanan yeni yönetimsel sistemleri tercih ettiğini belirten Kızılkaya, bu uygulamaların sonucunda çalışan memnuniyeti, iş bağlılığı ve verimliliğinde önemli bir artış elde edildiğini vurguladı.

Kadın çalışanlara özel uygulamalar

Şirketin 2012 yılından bu yana çalışanlarının verimliliğini arttırmak ve iş-özel yaşam dengesini desteklemek amacıyla yürüttüğü Esnek Çalışma Modelleri arasında, “Esnek Çarşamba – Çalışma Mekanını Kendin Seç”, “Çalışan Destek Programı”, çalışanların çocuklarının okullardaki ilk gününde ve karne gününde izinli sayıldığı “Çocuğunun Yanında Ol”, esnek mesai saatleri, yaz aylarında Cuma günleri erken paydos etme gibi sektöre öncülük eden uygulamaları bulunuyor. Çeşitlilik ve Dahil etme çalışmaları kapsamında ise kadın çalışanlara özel esnek doğum izni, hamilelik koçluğu, süt odası, lohusa ve yeni doğan desteği gibi farklı uygulamalar yürütülüyor. Novartis çalışanları ayrıca; hobi kulüpleri, şirket içi kuaför, toplu şirket indirimleri (kuru temizleme, restoran indirimleri, okul indirimleri), ücretsiz spor kulübü üyeliği, eğitim için toplu izin kullanma, bilinçlendirme eğitimleri gibi çeşitli ayrıcalıklardan faydalanabiliyor.

Novartis Hakkında:

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Yalnız sağlık alanında faaliyet gösteren Novartis; yenilikçi ilaçlar, jenerik ilaçlar, göz sağlığı, koruyucu aşılar, tanı araçları ve tüketici sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2014 yılında Grubun devam eden operasyonlarında 58 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken bunun yaklaşık 9,9 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis Grubu firmaları dünya çapında 180’in üzerinde ülkede faaliyet göstermekte yaklaşık 130.000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 2300 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim pazarlama, ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis’in, biri hammadde olmak üzere 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr/

* Bu sayfa 04.05.2015 tarihinde güncellenmiştir.