Haz 01, 2017
  • Novartis Türkiye kurum kültürü oluşturulması alanında araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunan Great Place to Work şirketinin düzenlediği “2017 Türkiye’nin En İyi İşverenleri” ödül töreninde 3 ödüle birden layık görüldü.
  • 2017 Türkiye’nin en iyi işverenleri listesinde 50-500 kategorisindeki ilk üç şirketten birisi olan Novartis Türkiye, ayrıca geçen yıl da kazandığı “Kadın İstihdamında Sürdürülebilirlik” özel ödülünü tekrar alırken, “İş Yaşam Dengesi” özel ödülünün de sahibi oldu.
  • Novartis Türkiye ayrıca bu yıl Aon Hewitt Türkiye’nin gerçekleştirdiği çalışan bağlılığı araştırmasında da En İyi İşyeri seçilirken ve Capital dergisinin düzenlediği Türkiye’nin En İyi Şirketleri araştırmasında da Türkiye’nin en iyi ilaç şirketi seçilmişti.

Istanbul, 31 Mayıs 2017 Novartis Türkiye, kurum kültürü oluşturulması alanında araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunan Great Place to Work şirketinin düzenlediği “2017 Türkiye’nin En İyi İşverenleri” ödüllerinde üç ödüle birden layık görüldü. Novartis, “2017 Türkiye’nin En İyi İşverenleri” listesinde 50-500 kategorisindeki ilk 3 şirketten birisi olurken aynı zamanda “Kadın İstihdamında Sürdürülebilirlik” ödülünün de üst üste ikinci kez sahibi oldu. Novartis Türkiye ayrıca çocuklu çalışanları için hayata geçirdiği uygulamaları ile “İş Yaşam Dengesi” özel ödülünü de kazandı.

Great Place to Work tarafından Türkiye’de 5. kez açıklanan ödüller kapsamında Novartis Türkiye geçtiğimiz yıl da Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında yer almıştı.

Yürüttükleri insan odaklı politika ve uygulamaların doğru yolda olduğunu görmekten mutluluk duyduklarını belirten Novartis Türkiye Genel Müdürü Peter Catalino konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Bu araştırma sayesinde Türkiye’nin en iyi şirketleri arasında, çalışanına değer veren ve iyi bir kurum kültürü yaratabilen bir şirket olduğumuzu, özellikle de uzun yıllardır sürdürdüğümüz Çeşitlilik ve Dahil Etme politikamızla ve kadın çalışanlarımız için hayata geçirdiğimiz uygulamalarımızla fark yarattığımızı, hep birlikte bir kez daha ortaya koymuş olduk. Bu başarıyı hep birlikte elde ettik; daha nice ödülleri hep birlikte almayı diliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Çalışanlarımız en büyük değerimiz”

Türkiye’nin en iyi işyerleri arasında yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Novartis Türkiye Ülke İnsan Kaynakları Direktörü Dr. Senay Kızılkaya konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Novartis Türkiye olarak çalışanlarımız en büyük değerimiz. Daha iyi bir şirket olma yolunda çalışanlarımızın görüşleri ve geri bildirimleri bizim için çok önemli. Bugüne kadar esnek ve iş birliği kültürüne dayalı çalışma modellerimizle sektörümüze de örnek olmaya çalışıyoruz. Aldığımız ödüller de hem doğru yolda olduğumuzu gösteriyor hem de bizi daha iyi şeyler yapmak için motive ediyor.” dedi.

Novartis 2017’de ödüle doymuyor

Dünyanın lider ilaç şirketlerinden biri olan Novartis, Türkiye’de insana yaptığı yatırımlarla ön plana çıkarken, iş yeri tercihinin çalışana verilen değerle belirlendiği günümüzde Novartis Türkiye, layık görüldüğü ödüllerle marka değerini artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda

Aon Hewitt Türkiye’nin 2016 yılında “Aon Best Employers Programı” kapsamında gerçekleştirdiği çalışan bağlılığı araştırmasının sonuçlarına göre Novartis, En İyi İşyeri ödülünü alan 15 şirketten birisi oldu. Geçtiğimiz yıl da aynı ödüle layık görülen Novartis, dördüncü kez En İyi İşyeri unvanını almış oldu.

İnsan kaynağına yaptığı yatırımlarla ön plana çıkan Novartis, Capital dergisinin düzenlediği Türkiye’nin En İyi Şirketleri araştırmasında 2013, 2014 ve 2015 yıllarında Türkiye’nin En iyi İlaç Şirketi seçildi. Şirketlerin çalışan memnuniyeti, kurumsal yönetim ilkelerine göre yönetilmesi, ürün ve hizmet kaliteleri, iletişim ve sosyal medya yönetimleri, finansal sağlamlığı, bilgi ve teknoloji yatırımları, pazarlama yönetimi ve uluslararası pazarlara entegrasyonu gibi 20 kriterin göz önünde bulundurularak değerlendirildiği araştırmada Novartis Türkiye arka arkaya 3 yıl ilaç sektörünün lideri seçildi.

Novartis Hakkında

Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye’de de ilaç sektörünün lider firmalarından biridir. Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Novartis yenilikçi ilaçlar, jenerik ve biyobenzer ilaçlar ve göz sağlığı ürünlerinden oluşan geniş ürün portföyüyle hastaların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmaktadır. 2016 yılında Grup’un devam eden operasyonlarında 48,5 milyar dolarlık net satış rakamına ulaşılırken, bunun yaklaşık 9 milyar dolarlık kısmı Grup çapında Ar-Ge faaliyetlerine aktarılmıştır. Dünya genelinde 155’in üzerinde ülkede faaliyet göstermekte olan Novartis, tüm grup şirketlerinde yaklaşık 118.000 kişiyi istihdam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 2400 çalışanı ile 1955 yılından bu yana üretim, pazarlama ve ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Novartis’in, biri hammadde olmak üzere üretim tesisleri bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: https://www.novartis.com/tr-tr/.

Novartis Türkiye’yi sosyal medyada takip etmek için: