Kas 17, 2016

Novartis Ülke İnsan Kaynakları Direktörü Dr. Senay Kızılkaya, Novartis Türkiye bünyesindegerçekleştirdiği yenilikçi İK projeleri ve uygulamaları ile Fortune Dergisi tarafından Data Expert işbirliğinde hazırlanan “Türkiye’nin En Etkin 50 CHRO’su (Chief Human Resources Officer)” listesinde yer aldı.

Güçlü bir firma kültürü yaratmak üzere, Novartis Türkiye bünyesinde yenilikçi insan kaynakları uygulamaları ve projeleri hayata geçiren Novartis Ülke İnsan Kaynakları Direktörü Dr. Senay Kızılkaya, Fortune Dergisi tarafından ilk kez hazırlanan ‘En Etkin 50 CHRO’ listesinde yer aldı.

Gerçekleştirilen törende ödülünü alan Dr. Senay Kızılkaya yaptığı açıklamada, “İnsan kaynakları fonksiyonu, stratejik bir iş ortağı olarak şirketin iş sonuçlarına katkı yapabildiği ölçüde başarılıdır. Novartis’te yıllardır sürdürdüğümüz insan kaynakları uygulamalarımız ve projelerimiz sayesinde bunu başardığımıza inanıyorum. Bu anlamlı ödülün de bunun bir sonucu olduğunu düşünüyorum. ‘Çeşitlilik ve Dahil Etme’, ‘Gelişim Elimizde’, ‘Parmak İzi Kulübü’, ‘Visioners Club’, ‘Novartis Akademi’ gibi örnek projelerimize önümüzdeki dönemde yenilerini ekleyerek şirketimizin stratejik iş ortağı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin önemli ekonomi yayınlarından Fortune Dergisi’nin ilk kez hazırladığı liste için detaylı bir çalışma yürütüldü. Öncelikle Türkiye’nin önde gelen kuruluşları; ciro, çalışan sayısı, sektör çeşitliliği, hissedar yapısı, son üç yılki büyüme oranları, çalışan memnuniyeti konularında analiz edildi. Araştırma kapsamına dahil edilen 1000’in üzerinde kuruluş Fortune 500, ISO 500 ve sektör listeleri baz alınarak oluşturuldu. Bunlar arasından belirlenen 200 kuruluşun İK liderlerinin performansı incelendi ve yönetsel çeşitlilik, insan kaynakları alanında geliştirilen uygulamalar, çalışan sayısı, ekip yönetimi, sermayedar yapısı ve iş geçmişleri göz önüne alınarak 100 kişilik aday havuzu oluşturuldu. Ekonomi gazetecilerinin yanı sıra Data Expert, Yenibiriş, Davranış Bilimleri Enstitüsü, ODTÜ Psikoloji gibi kurumlardan temsilcilerin yer aldığı Danışma Kurulu’nun oylama ve değerlendirmeleri ile nihai liste oluşturuldu.

Dr. Senay Kızılkaya hakkında:

Mayıs 2005’ten bu yana Novartis Ülke İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevini yürüten Senay Kızılkaya iş hayatına Siemens’te başladı. Burada finans ve insan kaynakları alanında farklı yöneticilik pozisyonlarında bulunduktan sonra The Ritz-Carlton Oteli İnsan Kaynakları Direktörü oldu. Novartis’e katılmadan önce Koç Bilgi Teknolojileri Grubu’nda İnsan Kaynaklarından Sorumlu Üst Düzey Yönetici Koç Sistem, KoçNet ve Koç Bilgi Grubu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden lisans ve yüksek lisans derecesine sahip olan Kızılkaya doktora derecesini 1999 yılında Marmara Üniversitesi’nden Organizasyonel Davranış alanında aldı.

2007 yılında Novartis Global İnsan Kaynakları Başarı Ödülü’nü alan Dr. Senay Kızılkaya, 2013 yılında ise ekibi ile birlikte “Mükemmel İş Ortaklığı” ve “Çeşitlilik ve Dahil Etme” ödüllerini kazandı.